MARDİN / ARTUKLU - Mardin Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mardin Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi

NUR MAH. 11. CADDE 2. SOKAK NO4 PK47200 ARTUKLU/MARDİN
Vizyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat ve diğer fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
Başarılar
Kalorifer (Katı Yakıt)
Ulaşım
Ulaşım şehiriçi servis araçları(yeşil levha-siyah levha) ve şahsi araçlarla sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Nur Mah. 11. Cad. 2. Sok. No 04 artuklu MARDİN (Diyarbakır yolu üzeri, Yeni Toki siteleri)
okulumuz il merkezinde yer almaktadır.